Banyä sauna and relaxation pavilion

Location :Chelsea, Quebec
Client :Nordik Spa-Nature
Year :2014-2016
Area :255 square meters

The firm was tasked by the Nordik group to conceive two new custom-made pavilions that were added to the existent complex, in Chelsea. The first building contains a Russian sauna: it is entirely built in concrete (walls and top) combined with a green roof. The second building is a relaxation pavilion, a waiting room that connects to the other massage pavilions, located on the top of the mountain. This second pavilion has a system of beams and columns made out of solid wood (Douglas fir). The rooftop is also covered in plants with a terrace for exterior recreation. The major characteristic for both custom-made pavilion is the foldable glass on the two facade walls that can open during the summer.